Răzvan Voiculescu lansează albumul “Destine încrustate. Ţara Lăpuşului” cu un recital Grigore Leşe

nov. 20th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 22 noiembrie 2010, ora 19:00, la sala Constanţa din JW Marriott Bucharest Grand Hotel are loc lansarea unui nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu.  Albumul este însoţit de scurtmetrajul “Destine încrustate. Ţara Lăpuşului”. Seara se va încheia cu un recital al lui Grigore Leşe, invitatul special al evenimentului, care va cânta împreună cu un grup de patru aromâni fârşeroţi.

Răzvan Voiculescu este un căutător de locuri speciale. Le descoperă şi apoi stăruie asupra lor, le priveşte şi le “descoase” până ajunge la fibra lor.

Cel mai recent ţinut asupra căruia s-a oprit este Ţara Lăpuşului, partea dinspre sud a Maramureşului. Un spaţiu aproape necunoscut, în care timpul îşi mai răreşte din asprime şi se lasă trăit, parcă, după liniile domoale în care lăpuşenii îşi încrustează lemnul.

În albumul de fotografie dedicat Ţării Lăpuşului, Răzvan Voiculescu creează o anatomie vizuală a acestui loc, cu toată splendoarea, dar şi cu imperfecţiunile lui. Albumul este viu şi autentic tocmai prin faptul că adună în acelaşi loc ipostaze diverse din viaţa unui ţinut savuros, fără însă a cosmetiza nimic din ceea ce “vede”.

Număr de vizualizări :1552


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro