Horaţiu Mălăele distins cu “Premiul de excelenţă” la Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov

nov. 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 16-22 noiembrie 2010, la Teatrul Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov a avut loc cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană Braşov. Juriul a fost format din Florica Ichim (critic de teatru), Doina Papp (critic de teatru) şi Alexa Visarion (regizor). Horaţiu Mălăele, Iulia Popescu, Mirela Oprişor, Ştefan Bănică jr., Radu Afrim, Vlad Zamfirescu, Emilia Popescu au fost câştigătorii acestor importante premii.

Premiul special de interpretare, a fost acordat ex aequo:

Iuliei Popescu, pentru rolul din spectacolul Autostrada de Neil LaBute, regia Adrian Iclenzan (Teatrul „Sică Alexandrescu”, Braşov)

şi

Mirelei Oprişor, pentru rolul din spectacolul Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu, regia Claudiu Goga (Teatrul ACT, Bucureşti)

Premiul pentru creativitate interpretativă i-a revenit lui:

Ştefan Bănică jr., pentru rolul George din spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf de Edward Albee, regia Gelu Colceag (Teatrul de Comedie, Bucureşti)

Premiul pentru scenografie nu s-a acordat.

Premiul pentru regie (cu două voturi pentru şi un vot împotrivă) i s-a acordat lui:

Radu Afrim, pentru regia spectacolului Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în fosta Uniune Sovietică de David Greig (Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca)

Premiul pentru cel mai bun actor:

Vlad Zamfirescu, pentru rolurile: El, din spectacolul Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu, regia Claudiu Goga (Teatrul ACT, Bucureşti)

şi

Marc, din spectacolul Artă de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu (Teatrul „Bulandra”, Bucureşti)

Premiul pentru cea mai bună actriţă:

Emilia Popescu, pentru rolul Martha din spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf de Edward Albee, regia Gelu Colceag (Teatrul de Comedie, Bucureşti)

Premiul special al Juriului s-a acordat spectacolului:

Dumnezeul de a doua zi de Mimi Brănescu, regia Claudiu Goga (Teatrul ACT, Bucureşti)

Juriul a hotărât în unanimitate ca Marele Premiu să devină Premiul de excelenţă, acesta fiindu-i acordat lui Horaţiu Mălăele, pentru rolul Francois din spectacolul Dineu cu proşti de Francis Veber, în regia lui Ion Caramitru (Teatrul Naţional Bucureşti)

Număr de vizualizări :1274


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro