Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical 2010

nov. 14th, 2010 | By | Category: Postcard

Astăzi, 15 noiembrie 2010, ora 19:00, la Opera Naţională Bucureşti are loc Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical 2010, ediţia a II-a. Invitatul special al acestei ediţii este Ioan Holender. Amfitrionul Galei este actriţa Maia Morgenstern. În cadrul evenimentului vor fi lansate volumele “Opera eternă”, scrisă de criticul muzical Costin Popa, şi “De la Timişoara la Viena” de Ioan Holender.

Această ediţie este realizată în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti şi TVR Cultural şi va aduce în prim-plan valorile operei, operetei şi ale baletului de astăzi şi de mâine.

Timp de aproape doua ore, iubitorii de frumos vor putea urmări un spectacol complex, în cadrul căruia acordarea celor 20 de premii ale acestei gale vor fi intercalate cu momente artistice de excepţie, realizate de artiştii şi orchestra Operei Naţionale Bucureşti, condusă de dirijorul Iurie Florea. Sopranele Felicia Filip şi Irina Iordăchescu, împreună cu tenorii Marius Manea şi Vlad Miriţă, vor interpreta arii celebre din opere şi operete compuse de Verdi, Massenet, Gounod şi Lehar, acompaniaţi de orchestra Operei Naţionale Bucureşti, care va deschide seara cu faimoasa uvertură din “Carmen” de Bizet.

Actriţa Maia Morgenstern va urca pe scena, dar nu în calitate de interpretă a unei montări marca ONB, ci în rol de amfitrion. Spectacolul va fi precedat de un dublu eveniment editorial, desfăşurat în foaierul Operei: lansarea la Bucureşti a cărţii “Opera eternă”, scrisă de criticul muzical Costin Popa, dar şi prezentarea volumului autobiografic “De la Timişoara la Viena”, aparţinând lui Ioan Holender, eveniment urmat de o sesiune de autografe. Ioan Holender, cel mai longeviv director al faimoasei Opere din Viena, actualmente consilier al Metropolitan Opera New York, al Operei din Tokio şi al celei din Budapesta, este, totodată, şi invitatul special al Galei Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, ediţia 2010.

Banii obtinuţi din vânzarea biletelor de acces la gala vor fi utilizaţi pentru susţinerea copiilor talentaţi în artele spectacolului muzical, tineri care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Număr de vizualizări :1624


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro