Bogdan Lipcanu şi Dumitru Bădiţa, lansări la Gaudeamus

nov. 19th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 20 noiembrie 2010, ora 15:00, la standul Editurii Casa de Pariuri Literare, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, se lansează volumele “Fuck Tense”, debutul în poezie al lui Bogdan Lipcanu şi “Invitat la Săvârşin” de Dumitru Bădiţa. Volumele vor fi prezentate de Gheorghe Iova şi Cosmin Ciotloş.

“Fuck Tense” e un trip adolescentin în marginea ruinelor comuniste. Unii vor spune că nu e poezie. Altora li se va zbârli părul pe ei de emoție. Am asistat la scene, ca prins în chihlimbar. Viața era acolo. Zațul epocii depus în amintirea unui copil.”, a spus autorul.

“Invitat la Săvârşin” e o comedie serioasă, chiar foarte serioasă, ba poate chiar prea serioasă, dacă luăm în calcul şi sfârşitul, care face cât o Apocalipsă (nu spun mai multe, ca să nu fac pe spoiler-ul). În plus, poema aceasta bufă despre seriozitatea condiţiei de poet mai are o calitate esenţială: e una dintre puţinele cărţi douămiiste care îţi dau certitudinea că minimalismul nu e un efect al lipsei de imaginaţie.”, a scris Radu Vancu.

Număr de vizualizări :1519


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro