Al treilea atelier de creaţie iniţiat de Asociaţia Culturală Internaţională „Soleil de l’Est”, la Morzine, în Franţa

nov. 30th, 2010 | By | Category: Eveniment

Asociaţia Culturală Internaţională „Soleil de l’Est”, cu sediul în Franţa (la Saint-Cyr-sur-Loire), fondată în urmă cu şaisprezece ani de Mihai şi Mariana Gavaza, doi români stabiliţi în Franţa şi devotaţi artei româneşti, a devenit o veritatibilă instituţie de cultură. Ea organizeaza în Franţa două ateliere de creaţie: la Briare, pe valea Loarei şi la Collioure, un mic port la Mediterană, la poalele munţilor Pirinei.

Începând de anul viitor, va fi deschis un al treilea atelier de creaţie, în Alpi, la Morzine, în zona Chamonix – Mont Blanc, pe o perioadă de două luni în fiecare an, în iulie şi august. Ţinând cont de locul extraordinar de ofertant, la Morzine vor fi invitaţi mai ales pictori peisagişti.

Toate acestea, plus nenumăratele expoziţii ale românilor organizate în fiecare an în Franţa sub steaua strălucitoare a Soarelui Estului, reprezintă împreună un pod uriaş de culori, între România şi Franţa. “Podul prin care “Soarele Estului” vrea să aşeze arta românească pe locul meritat în lume.”, au declarat iniţiatorii Asociaţiei Culturale Internaţionale „Soleil de l’Est”.

Mai multe detalii pe pagina web: : http://soleildelest.free.fr/sdl/

Număr de vizualizări :2208


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro