“Poeme de suflet hyperborean” de Ilie Marinescu

nov. 7th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 11 noiembrie 2010, ora 16:00, în Foaierul Teatrului de Comedie din Bucureşti are loc lansarea volumului “Poeme de Suflet Hyperborean” de Ilie Marinescu, Editura Living Stone, colecţia “Dor”. Volumul va fi prezentat de Ion Mânzat, prof. univ. dr Honoris Causa, (prefaţatorul volumului), Maria Diana Popescu, critic literar, redactor-şef Agero Stuttgart, preşedintele Societăţii Academice ARTEMIS, George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, Roxana Gamarţ, directorul editurii Living Stone. Volumul urmează să fie lansat şi în Statele Unite ale Americii, în cadrul emisiunii “Faţă în Faţă” al televiziunii RTN din Chicago.

După ce a devenit cunoscut ca psiholog al vedetelor, Ilie Marinescu îşi continuă periplul editorial cu cel de al cincilea volum de versuri, intitulat “Poeme de Suflet Hyperborean” .

Psiholog şi scriitor, Ilie Marinescu este cunoscut publicului ca invitat special în emisiunile posturilor TVR 1, Realitatea, Antena1, Antena 2, Kanal D, Naţional TV.

“Poeme de Suflet Hyperborean” este o incursiune în sufletul omului romantic, veşnic tânăr ,care trăieşte precum un Preafericit din ţara Hiperboreenilor. Potrivit mitologiei greceşti, Hiperboreea este un ţinut din nordul extrem al Greciei, unde trăise, în tinereţe, Apollo. Se spune că oracolul din Delfi a fost întemeiat de un hiperboreean, iar Pitagora trecea drept reîncarnarea unui hiperborean. Mitul hiperboreenilor este prezentat de Vasile Lovinescu în lucrarea sa “Dacia hiperboreeană”  şi influentează spiritualitatea dacică ce continuă cu Zalmoxis. “Volumul exprimă sentimentele hiperbolizate ale omului în cautarea armoniei”., a spus Ilie Marinescu .

Număr de vizualizări :2808


2 Comments to ““Poeme de suflet hyperborean” de Ilie Marinescu”

 1. Florans spune:

  Rondelul visului hiperborean

  Visez ţinutul sacru
  Ce toţi îl venerează
  Unde stă Zoroastru
  Cu legi ce guverneaza

  O viaţă în albastru
  Şi veşnică amiază
  Visez ţinutul sacru
  Ce toţi îl venerează

  Ca solitarul astru
  Ce noaptea îmi veghează
  Sărăcăciosul castru
  Unde conştiinţa-i trează

  Visez ţinutul sacru
  Nimic nu se compara cu parfumul romantismului, iar cei care au trait o viata cu el in suflet pot aprecia cel mai bine nobletea acestui sentiment… Pacat ca nevoile zilnice ne obliga sa alergam pentru a ne asigura cele necesare traiului si nu mai avem timp si pentru frumosul din noi.
  Poemele sunt sublime. Florans

 2. oana spune:

  frumoase poezii intradevar, de mult nu am mai citit asa poezii sensibile.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro