“New Entries” la FNT 2010: Andreea Tănăsescu şi Alexandru Mâzgăreanu

nov. 5th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 6 noiembrie 2010, ora 22:00, şi duminică, 7 noiembrie 2010, ora 21:30, la Centrul Naţional al Dansului București, în cadrul secţiunii „Debut în FNT”, va avea loc spectacolul “Exil în pământul uitării”, iniţiat şi condus de Andreea Tănăsescu în cadrul secţiunii „Debut în FNT”.

Andreea Tănăsescu, coregraf, cercetător şi profesor de artă coregrafică la UNATC a fost selecționată în FNT 2010 cu spectacolul “Exil în pământul uitării”, coproducție CNDB, Centrul de Cultură G. Apostu, Bacău, Fundația “Dan Voiculescu”.

Spectacolul “Exil în pământul uitării” este un spectacol interdisciplinar creat prin juxtapunerea unor forme diferite de arte (dans, teatru, arte vizuale). Proiectul, iniţiat şi condus de Andreea Tănăsescu îşi propune realizarea unor succesiuni de experimente sonore, vizuale şi coregrafice pornind de la texte scrise de scriitorul, eseistul, filozoful român de origine ebraică Barbu Fundoianu (Benjamin Fondane), emigrat în Franţa la începutul secolului XX.

Andreea Tănăsescu a obținut următoarele premii: Marele premiu „Gala Teatrului Tânăr”, Odeon 2010, bursă/rezidenţă Luxemburg prin programul Artistes (net), 2009, coregrafie, Premiul și Bursa U.N.E.S.C.O., 2003, Montreal, Distincția „Amadeus” pentru tinere speranțe, 2000, Premiul I la Concursul Internațional de Artă coregrafică, „Eurodans”, Iaşi, 1999.

Spectacolul  „Funcționarii” de Alexandru Mâzgăreanu se va juca sâmbătă, 6 noiembrie 2010, ora 18.00, și duminică, 7 noiembrie 2010, ora 11.00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, spectacolul fiind o coproducție Metropolis – UNATC.

Alexandru Mâzgăreanu ne propune la Teatrul Metropolis spectacolul “Funcționarii”, cu subtitlul “Câteva însemnări disperate ale unor funcţionari necăjiţi dintr-un birou aflat la subsolul unei clădiri dărăpănate”, după schițe de A.P. Cehov. Tânărul regizor spune despre spectacol că “a însemnat în primul rând șansa de a mă „juca” cu o parte din proza lui Cehov și în al doilea rând oportunitatea de a închega o echipă de actori formată din debutanți (la fel ca și mine) și actori consacrați, unii dintre ei chiar profesorii celor mai sus menționați.”

Nominalizări și premii: Premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamţ „Pledez pentru Tineri” 2008, pentru regia spectacolului „Fool for love”; Premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Galei „Comedia ține la TINEri”, 2008 pentru spectacolul “Romanțioșii”; Finalist la secțiunea „Artele spectacolului” la Premiile Prometheus 2009 – OPERA PRIMA; Premiul pentru cel mai bun regizor la Gala Absolvenților UNATC 2010, pentru spectacolul „Funcționarii”.

Programul complet pe www.fnt.ro

Număr de vizualizări :1991


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro