“Colivia”, în regia lui Adrian Sitaru, distins cu “Uppsala Grand Prix”

nov. 1st, 2010 | By | Category: Eveniment

Filmul “Colivia”, în regia lui Adrian Sitaru a câştigat “Uppsala Grand Prix”, Marele Premiu al celei de-a XXIX-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt Metraj de la Uppsala. Premiul, în valoare de 25 000 de coroane suedeze, a fost înmânat Monicăi Lăzureanu-Gorgan, producătorul filmului, aflată la festival la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm.

”O poveste simplă şi frumoasă despre dragostea unui tată pentru fiul lui, poveste ce umple un spaţiu cu mult mai mare decât cel al apartamentului în care se desfăşoară acţiunea. Un film perfect echilibrat, într-un tempo aproape muzical, ce întruchipează perfecţiunea scurtmetrajului.”, a fost motivaţia juriului.
Din juriu au făcut parte jurnalistul suedez Anders Annikas, criticul şi curatorul britanic Laurence Boyce, şefa redacţiei de film a cotidianului suedez Dagens Nyheter, Kerstin Gezelius, regizoarea germană Petra Schröder şi directoarea Festivalului de film din Odense, daneza Birgitte Weinberger.

Este pentru a doua oară când un film românesc câştigă Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de Scurt Metraj de la Uppsala. Cu trei ani în urmă, filmul “Lampa cu căciulă” al regizorului Radu Jude a primit acelaşi premiu prestigios. ICR Stockholm se numără, încă de la înfiinţarea sa, printre partenerii festivalului.

Adrian Sitaru este un nume cunoscut publicului suedez. În 2008, “Pescuit sportiv”, filmul lui de debut în lungmetraj, a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm, iar în 2009 regizorul a participat, în calitate de invitat al ICR Stockholm, la o discuţie pe tema filmului est-european.

Număr de vizualizări :1420


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro