“Cartea întrebărilor” de Ioana Pârvulescu

nov. 10th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

În curând, la Editura Humanitas va apărea volumul “Cartea întrebărilor” de Ioana Pârvulescu. O carte care vorbeşte cu bucurie despre literatură. Autoarea şi-a ales 24 de destinatari din lumea culturală românescă de azi şi, într-un şir de scrisori, le-a adresat cele mai neaşteptate întrebari. O carte care leagă în moduri diferite literatura şi viaţa.

„Uitându-mă în urmă, constat că literatura nu m-a plictisit niciodată şi nici nu m-a dezamăgit. M-au decepţionat zeci, poate sute de cărţi, mii de pagini neinspirate, dar nu literatura. Am impresia că, dintre multele bunuri perisabile ale vieţii, are termenul de garanţie cel mai generos.“ , a scris Ioana PÂRVULESCU.

IOANA PÂRVULESCU, s-a născut la Braşov. Predă literatură română modernă la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti şi este colaborator permanent al revistei România literară, unde ţine rubrica săptămânală „Cronica optimistei“. A iniţiat şi a coordonat timp de zece ani, la Editura Humanitas, colecţia de literatură universală „Cartea de pe noptieră“.

SCRIERI: “Lenevind într-un ochi” (1990); “Alfabetul doamnelor “(1999); “Prejudecăţi literare” (1999); “Întoarcere în Bucureştiul interbelic” (2003, ediţia a II-a 2007); “În intimitatea secolului 19” (2005); “În Ţara Miticilor” (2007, ediţia a II-a adăugită, 2008); “Întoarcere în secolul 21” (2009); “Viaţa începe vinery” (2009). În volumul cu cinci autori “Poveşti de dragoste la prima vedere” (2008) a publicat proza intitulată “Un pariu la Paris”.

TRADUCERI: Angelus Silesius, “Călătorul heruvimic/Cherubinischer Wandersmann” (1999, ediţia a II-a bilingvă, 2007); Maurice Nadeau , “Să fie binecuvântaţi” (2002); Laurent Seksik, “Consultaţia” (2007); Rainer Maria Rilke, “Îngerul păzitor” (2007).

ANTOLOGII: “De ce te iubesc. Paradoxurile iubirii în poezia lumii” (2006).

CD-ROM: “Întoarcere în Bucureştiul interbelic” (2003).

Număr de vizualizări :1293


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro