„Înţeleapta cârmuire”, o conferinţă susţinută de Principele Radu al României

nov. 13th, 2010 | By | Category: Postcard

Astăzi, 14 noiembrie 2010, ora 11.00, în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional din Bucureşti, Alteţa Sa Regală Principele Radu al României va susţine conferinţa cu titlul „Înţeleapta cârmuire, care are ca temă subiectele abordate de  Alteţa Sa Regală în cel mai recent volum apărut la Editura Polirom,Provizoratul istoric”.

Pornind de la realitatea românească în contextul dezvoltării statale din ultimul secol şi jumătate, Principele Radu al României arată de ce nu avem încă un stat cu instituţii profesioniste, care să lucreze complementar, în condiţiile în care slujirea statului, ca instituţie şi sumă de valori şi tradiţii, nu se suprapune întotdeauna dinamicii politice, rigorilor democraţiei sau diverselor tendinţe geopolitice. Statul este, într-un fel, reflecţia instituţională a libertăţii unei naţiuni.

Volumul “Provizoratul istoric” cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010, continuând cele două volume publicate de Principele Radu al României la Editura Polirom, “Europa din noi” şi “Biblioteca în flăcări”.

Lansarea oficială a volumului va avea loc duminică, 21 noiembrie 2010, ora 17.00, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus (Complexul Central Romexpo, Standul Dacia). Alături de Principele Radu al României, va prezenta acad. Dinu C. Giurescu.

Principele Radu al României a absolvit Liceul „Costache Negruzzi” din Iaşi şi Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică. Dintre volumele publicate: “Ana a României. Un război, un exil, o viaţă” (2000, 2005), “Mihai al României” (2001), “The Royal Family of Romania” (2004), “Palatul Elisabeta” (2006).

La Editura Polirom i-au apărut volumele “Europa din noi. Regalitatea şi democraţia-spectacol “(2005), “Biblioteca în flăcări. Mic tratat de regalitate în republică” (2007) şi “Altfel” (în dialog cu Nicolae Drăguşin, 2009).

Număr de vizualizări :2128


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro