“Ţinuturile sudului” de Andra Rotaru, la Iaşi

nov. 3rd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Mâine, 5 noiembrie 2010, ora 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi (Pod Pogor) are loc lectura publică a Andrei Rotaru. Vor prezenta: Lucian Vasiliu şi Florin Lăzărescu. Autoarea va citi din cel mai recent volum de versuri, Ţinuturile sudului”, Editura Paralela 45, 2010. Organizatorii evenimentului: Centrul de Cultură “Rosetti Tescanu-George Enescu”, Muzeul Literaturii Române Iaşi şi Casa de Cultură “Mihai Ursachi”.

Andra Rotaru s-a născut în 1980 şi este, în prezent, editor-coordonator al Agenţiei de Carte (www.agentiadecarte.ro), colaborator al revistei de cultură „Luceafărul de dimineaţă” şi redactor al revistei „Hyperion”. A debutat editorial în noiembrie 2005 cu volumul de versuri “Într-un pat sub cearşaful alb”, Editura Vinea. Volumul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Sibiu, Premiul Naţional Mihai Eminescu-Opera Prima, Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Premiul Naţional Tudor Arghezi. În anul 2008, volumul de debut al autoarei apare la Editura “Bassarai” din Spania (“En una cama bajo la sabana blanca”). În 2008, a participat la primul program pro-lectură organizat sub auspiciile Casei Regale a României, “Scriitori pe Calea Regală”  (iniţiat şi coordonat de Dan Mircea Cipariu) şi a scris jurnalul de călătorie (“Scriitori pe Calea Regală”, Editura Brumar). Prezentă în antologii din ţară şi străinătate, a publicat şi în majoritatea revistelor de cultură din ţară. În anul 2010, în cadrul Târgului Internaţional de Carte Bookfest, îi apare cel de al doilea volum de poezie, “Ţinuturile sudului”, Editura Paralela 45.

În perioada 9 octombrie – 9 noiembrie 2010, Andra Rotaru beneficiază de o rezidenţă literară la Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” (Tescani) (http://www.centrul-rosetti-enescu.ro/), prin Asociaţia “ArtistNe(s)t- Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artşti” (http://www.artistnest.ro/)

Număr de vizualizări :1549


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro