“Snow Crash” de Neal Stephenson

nov. 24th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Leda – Grupul Editorial Corint a apărut volumul “Snow Crashde Neal Stephenson, în traducerea Anei-Veronica Mircea, în colecţia “Science-Fiction Leda”.

Se întâmplă arareori să apară un scriitor care nu suportă comparaţie – un scriitor atât de original, încât redefineşte modul în care privim lumea. Neal Stephenson este un astfel de scriitor şi “Snow Crash” este un astfel de roman, care împleteşte realitatea virtuală, legendele sumeriene şi aproape tot ceea ce a existat între ele, cu o excelentă şi extrem de actualizată cibersensibilitate, oferind cititorilor un gigathriller al erei informaţionale.

În Realitate, Hiro Protagonist livrează pizza pentru CosaNostra Pizza Inc., însă în Metavers e un prinţ războinic. După ce plonjează în misterul unui nou virus al computerelor care distruge hackerii de pretutindeni, aleargă pe autostrăzile luminate de neon, îndeplinind o misiune al cărei obiect este ameninţarea infocalipsei.

“Snow Crash” este o zbenguială năucitoare printr-o Americă a viitorului, atât de bizară, atât de imorală…

„O călătorie fantastică, epuizant de zgomotoasă, suprarealistă şi amuzant de bizară prin vârtejul unei zile de mâine care e deja aici.” (Timothy Leary)

„Mitologie de Mall avangardistă, în stil neconvenţional, pentru secolul XXI.”,  a scris William Gibson despre carte.

NEAL STEPHENSON provine dintr-o familie de profesori universitari din domeniul ştiinţelor exacte. Este autorul seriei The Baroque Cycle (Quicksilver, The Confusion şi The System of the World) şi a romanelor Cryptonomicon, The Diamond Age, Snow Crash şi Zodiac. Trăieşte la Seattle, statul Washington. Snow Crash a fost scris între anii 1988 şi 1991, perioadă în care autorul a ascultat non-stop o muzică extrem de zgomotoasă şi deprimantă.

Număr de vizualizări :1878


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro