“Minţi criminale. Psihanaliza violenţei şi crimei” de Duncan Cartwright

nov. 16th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Psihologie- Psihoterapie” a apărut volumul “Minţi criminale. Psihanaliza violenţei şi crimei” de Duncan Cartwright, în traducerea Cameliei Dumitru.

“Cum un individ, aparent normal, devine ucigaş? Cartea de faţă oferă un răspuns, bazându-se pe cercetări din domeniul psihologiei, criminologiei şi psihanalizei pentru a descrie trăsăturile clinice ale actului de violenţă şi rolul jucat de psihopatologie şi de personalitate în astfel de situaţii. Autorul îşi foloseşte experienţa de psihoterapeut şi clinician pentru a ne oferi, prin studii ample de caz, accesul la lumea interioară a criminalului şi insistă asupra agenţilor precipitanţi ai formelor extreme de violenţă, atrăgându-ne atenţia asupra factorilor intrapsihici, situaţionali şi interacţionali ce pot contribui la comiterea crimei. Cartea le va fi extrem de utilă psihoterapeuţilor specializaţi în psihologie judiciară, psihanaliştilor, psihologilor, criminologilor şi celor interesaţi de psihologia crimei.

Duncan Cartwright este profesor de psihologie la University of Durban-Westville, Africa de Sud. O parte a activităţii sale în domeniul clinic este dedicată evaluării şi tratamentului infractorilor violenţi, folosind principiile psihanalitice.

Număr de vizualizări :1887


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro