“Literatura de azi”, ediţia a XX-a, cu Răzvan Petrescu şi Alex. Leo Şerban

nov. 21st, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 22 noiembrie 2010, ora 21:30, la TVR Cultural, criticul literar Daniel Cristea-Enache îi are invitaţi în emisiunea “Literatura de azi” pe scriitorii Răzvan Petrescu şi Alex. Leo Şerban. Producător: Carmen Dăncescu.

„Foxtrot XX de Răzvan Petrescu, Editura Cartea Românească, “este un volum antologic de texte din ultimii douăzeci de ani, [care] confirmă că autorul are stofă de adevărat prozator. La 33 de ani el a decis să renunţe la medicină, pentru care era extrem de bine pregătit, şi să rămână „doar un constructor de zădărnicii” , a scris prof. Mircea Martin.

Alex. Leo Şerban, cunoscutul scriitor şi jurnalist cultural, este totodată criticul de film care a contribuit consistent la mediatizarea „generaţiei aşteptate” de regizori români; precum şi un remarcabil eseist. „Dietetica lui Robinson” (Editura Curtea Veche) alcătuieşte  „un bric-à-brac controlat, dând prin fragmente, fărâme, impresii de sensibilitate şi expresii ale formaţiei intelectuale măsura acestui atât de original, neîncadrabil, inclasificabil autor” , a scris Daniel Cristea-Enache.

Emisiunea “Literatura de azi”, realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, a revenit din 11 octombrie 2010, cu un format nou în grila de toamnă a TVR Cultural.

Durata mărită (50 de minute) înseamnă o emisiune în două acte, cu o temă văzută din două perspective. Legătura dintre cei doi scriitori invitaţi e dată de compatibilitatea de subiect şi viziunile diferite asupra acestuia (dar nu la modul ostentativ).

Număr de vizualizări :1224


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro