“Literatura de azi”, cu prozatorii Bedros Horasangian şi O. Nimigean

nov. 14th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 15 noiembrie 2010, ora 21.30, la TVR Cultural are loc o nouă ediţie a emisiunii “Literatura de azi”, moderată de criticul literar Daniel-Cristea Enache. Invitaţii sunt prozatorii Bedros Horasangian şi O. Nimigean. Producătorul emisiunii este Carmen Dăncescu.

Cea mai recentă carte a scriitorului Bedros Horasangian, Miss Perfumado şi alte femei” (Editura Leda), cuprinde 13 povestiri în care „realitatea culturală se citeşte în două sensuri: o dată ca o anumită amprentă socio-culturală, un spaţiu dat al hărţii globale cu o dinamică specifică şi o atmosferă minuţios recompusă; iar apoi ca o realitate propriu-zisă a culturii, care transpare în gândurile, imaginile şi frazele personajelor”, a scris  Daniel-Cristea Enache.

Foarte recent apărut, romanul “Rădăcina de bucsau” de O. Nimigean (Editura Polirom), este considerat deja de critici una dintre cărţile anului. „Mă dau mare, mă dau abisal, mă dau feroce; de fapt, uneori mi-ar plăcea să-mi privesc îndelung personajele, să le contemplu, să le străvăd, nici pe departe să le radiografiez; cel mai important mi se pare să rămân cu privirile aţintite spre miezul ontologic al ficţiunii, al scrisului. (…) Fă-ţi timp, şi ne întâlnim cu adăvarat dincolo, în paginile cărţii. Unde îţi promit că te iau în serios, mereu în serios (chiar şi atunci când glumesc), iubitul meu ipocrit cititor!”, a spus autorul.

Emisiunea “Literatura de azi”, realizată de criticul literar Daniel Cristea-Enache, a revenit din 11 octombrie 2010, cu un format nou în grila de toamnă a TVR Cultural.

Durata mărită (50 de minute) înseamnă o emisiune în două acte, cu o temă văzută din două perspective. Legătura dintre cei doi scriitori invitaţi e dată de compatibilitatea de subiect şi viziunile diferite asupra acestuia (dar nu la modul ostentativ).

Număr de vizualizări :1312


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro