“Eu când vreau să fluier, fluier” de Florin Şerban, în Suedia

nov. 15th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 25-28 noiembrie 2010, regizorul Florin Şerban va fi prezent la Festivalul de Film de la Stockholm, la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm. Lungmetrajul premiat la Berlin în acest an, “Eu când vreau să fluier, fluier” – o coproducţie româno-suedeză – a fost inclus în selecţia oficială a festivalului. Filmul va concura alături de alte şaptesprezece pelicule internaţionale în cea mai importantă secţiune, “Stockholm XXI Competition”, unde participă regizori ce au în palmares cel mult trei filme.

Florin Şerban va discuta cu publicul după două dintre cele trei proiecţii ale filmului. ICR Stockholm este partener al Festivalul de Film de la Stockholm, alături de casa de distribuţie Folkets Bio, care va lansa filmul pe marile ecrane din Suedia pe data de 3 decembrie 2010.

Cel de-al doilea film românesc prezent la această ediţie a festivalului este “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Andrei Ujică. Filmul va rula în cadrul secţiunii speciale Spotlight: Extreme Politics. Alte pelicule din această secţiune sunt, printre altele, comedia britanică “Four Lions” de Chris Morris, ce tratează problematica terorismului, şi documentarul “Draquila – Italy Trembles” de Sabina Guzzanti, care îl are în prim-plan pe Silvio Berlusconi.

Număr de vizualizări :1358


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro