“Banalitatea extraordinară a televiziunii şi diagnosticul pus de Bourdieu”

nov. 18th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 19 noiembrie 2010, ora 12:00, în Aula Magna a Universităţii Petru Maior din Târgu Mureş are loc conferinţa “Comunicare, Context, Interdisciplinaritate”. În cadrul acesteia scriitoarea Mariana Gorczyca, doctor în Filologie, va susţine comunicarea “Banalitatea extraordinară a televiziunii şi diagnosticul pus de Bourdieu”.

Comunicarea Marianei Gorczyca va răspunde unor întrebări care ne preocupă pe o mare majoritate şi va prezenta “ … un studiu despre câmpurile de forţă ale mass media în general, ale televiziunii în special, cu scanări ale mesajului mediatic, semnificaţia rating-ului cu orice preţ, profilul panelist-ului ca invitat permanent în talk show-uri, semnalarea unei discipline relativ noi, mediologia, greşeli de formare jurnalistică, importanţa consumului avizat de mass media.

Diagnosticul pus de Pierre Bourdieu televiziunii, preocupat de impactul ei în societate, cum se poate schimba aceasta prin ochelarii fixaţi de specialiştii în manipularea mediatică.

Exemplele sunt luate din peisajul mass media din România iar raportările, atunci când paralelismele se impun, sunt la cazuri similare prezentate de Bourdieu în studiile sale.”, a declarat Mariana Gorczyca pentru AgenţiadeCarte.ro.

Număr de vizualizări :1451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro