Zilelor franco-române ale audiovizualului şi cinematografiei”, pe tema “Industrie şi creaţie: mizele digitalului”

oct. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 18-19 octombrie 2010,  la hotelul Radisson Blu Hotel (63 – 81 Calea Victoriei, Bucureşti) va fi organizată cea de-a treia ediţie a “Zilelor franco-române ale audiovizualului şi cinematografiei”, cu tema pe tema  “Industrie şi creaţie: mizele digitalului”.care îşi propun să exploreze împreună cu profesionişti din Franţa şi România mizele trecerii către televiziunea digitală.

Zilele Franco-Române ale Audiovizualului și Cinematografiei au condus la acțiuni concrete, ca de pildă semnarea unui acord de coproducție cinematografică de care au beneficiat realizatori români și francezi (Fanny Ardant, Claude Lelouch). Ele au permis, de asemenea, punerea în practică a unui important program de educație pentru imagine în beneficiul elevilor de liceu români, susținut de Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu și de mulți alți realizatori.

Franța și România dispun de un bagaj de cunoștințe recunoscut în domeniul tehnologiilor informaționale și telecomunicațiilor. Acest domeniu de vârf este cu atât mai important cu cât legăturile dintre tehnologiile telecom (mijloce și suporturi de difuzare) și audiovizual (continut al programelor) sunt de acum înainte inseparabile: un program poate să fie urmărit de oriunde, în orice moment și pe orice tip de suport.

În vederea întăririi acestor relații privilegiate și pentru a intensifica cooperarea într-un sector aflat în plină expansiune, Ambasada Franței la București și Institutul Francez din București invită profesioniștii la o nouă ediţie a “Zilelor franco-române ale audiovizualului și cinematografiei”.

Număr de vizualizări :1501


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro