Zilele Filmului Norvegian, la Bucureşti (27-29 octombrie 2010)

oct. 26th, 2010 | By | Category: Postcard

În perioada 27-29 octombrie 2010, la sediul ICR (str. Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti) se vor desfăşura Zilele Filmului Norvegian. Evenimentul este realizat de Ambasada Regală a Norvegiei la Bucureşti, împreună cu Institutul Cultural Român (ICR).

Filmele norvegiene şi noul val din cinematografia românească au o trăsătură comună importantă, aceea că ambele au devenit neobişnuit de populare şi apreciate, atât în cadrul festivalurilor de film, cât şi în cinematografe. Noul mileniu a adus o schimbare semnificativă în cinematografia norvegiană: globalizarea. Totul a început cu nominalizarea la Oscar a filmului Elling, urmat de alte filme artistice şi documentare bine primite pe plan internaţional.

Evenimentul Zilele Filmului Norvegian va oferi publicului român o perspectivă asupra noului val din cinematografia norvegiană, aşa numitul “Norwave. Reprezentative pentru noul val, cele cinci filme alese pentru a fi proiectate în Bucureşti vor fi precedate de un semiar, moderat de către criticul de film Andrei Gorzo, cu tema noile tendinţe şi ambiţii ale filmelor norvegiene. Invitatul Ambasadei este domnul Jan Erik Holst, responsabil de proiectele culturale internaţionale ale Institutului Norvegian de Film. În cadrul seminarului, el va discuta cu critici români de film, profesionişti din industria cinematografică, spectatori şi jurnalişti. Seminarul va fi organizat la Institutul Cultural Român, astăzi, 27 octombrie 2010, ora 18:00.

Proiecţiile de film vor începe la ora 18.00 şi la ora 20.00, iar filmele vor avea subtitrare în limba română şi engleză. Intrarea este liberă.

Program vizionare:

Miercuri, 27 octombrie 2010:

18.00   Seminar

19:30 Omul care l-a iubit pe Yngve

Joi, 28 octombrie 2010

18.00   Upperdog

20.00   Elling

Vineri, 29 octombrie 2010

18.00   Cel mai mare din lume

20.00   Nord

Număr de vizualizări :1188


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro