Sandra Pralong, coordonatorul volumului “De ce m-am întors în România”, la “Români de Elită”

oct. 28th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 29 octombrie 2010, ora 20.00, la Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti, în sala 2013, în cadrul evenimentului „Români de Elită”, va avea loc o discuţie pe marginea volumului “De ce m-am întors în România” de Sandra Pralong, apărut în colecţia „Hors collection” a Editurii Polirom. Printre cei care semnează textele din volum se numără Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a României, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mike Costache, Mariana Nicolesco, Dan Chişu, Neagu Djuvara.

În aceeaşi zi, de la ora 18.30, va avea loc o dezbatere pe tema „De ce să studiez în străinătate? De ce să revin în România?”, la care va participa şi Sandra Pralong. Moderatorul evenimentului va fi Irina Nicoleta Scarlat. Alături de Sandra Pralong, la discuţii vor participa şi Mike Costache, Marian Staş, Sorana Savu şi Dragoş Preda.

Eveniment organizat de Editura Polirom, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Senatul Studenţesc ASE.

“Români de Elită, proiect al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), promovează exemple de români cu studii în străinătate care se bucură de succes peste hotare şi în ţară, pentru a încuraja tinerii să-şi urmeze visul oriunde în lume. Proiectul constă într-o serie de 48 de interviuri cu români care au studiat în străinătate şi care au cariere de succes în România sau peste hotare, tineri ambiţioşi ce au depăşit constrîngerile de natură financiară şi studiază astăzi la universităţi de top, dar şi personalităţi marcante ale societăţii româneşti de astăzi, oameni ce au spus „Da, România!” şi au demonstrat că întoarcerea în ţară este posibilă.

Număr de vizualizări :1245


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro