“Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc” de Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu

oct. 28th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom va apărea volumul “Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc” de Vasile Ernu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, în colecţia “Duplex”.

Pretextul epistolarului e o controversă literară de genul „care e cel mai mare autor”, Nabokov sau Gogol? Urmează consistente notaţii despre literatură, lecturi, opere şi autori majori, de la cei ai literaturii ruse, între care Gogol sau Andrei Platonov, la cei de limbă engleză, precum James Joyce. Mizele nu sunt însă exclusiv literare, dacă asociem, potrivit uzului autohton, literarul cu esteticul. Căci un punct esenţial al dialogului celor doi e tocmai o anumită opoziţie între latura estetică şi cea socială ori, mai ales, politică a literaturii.

Număr de vizualizări :1352


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro