Rezidenţă artistică într-un container naval: “City Switch 2010”, ediţia a doua

oct. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 7 octombrie 2010, ora 19:00, la Institutul Francez din Bucureşti începe o nouă ediţie a proiectului „City Switch”. Galeria Roger Tator din Lyon/Franţa, Fundaţia Raţiu România din Bucureşti, Muzeul Naţional George Enescu şi Institutul Francez din Bucureşti colaborează la proiectul artistic “City Switch”, ediţia a doua.

Containerul naval care a poposit anul trecut în cartierul Uranus din capitală, ajunge acum în curtea Muzeului Naţional George Enescu – Palatul Cantacuzino din Bucureşti.  Artistul francez Laurent Pernel va lucra toată luna octombrie a anului curent la transformarea containerului într-o operă de artă şi la conectarea acestuia cu grădina şi, implicit, palatul care îl gazduiesc- cu spaţiul urban bucureştean, cu România, cu relaţiile bilaterale…

Proiectul se adresează unor artişti români şi francezi care vor lucra în spaţii urbane din Franţa respectiv România. Cele două etape ale proiectului actual se desfăşoară sub forma unor rezidențe artistice la București și Lyon.

Rezidența din octombrie-noiembrie 2010 de la Bucureşti constă în instalarea unui container industrial Algeco în curtea Muzeului Național George Enescu/ Palatul Cantacuzino  timp de două luni.  În interiorul şi în jurul acestui container artistul francez Laurent Pernel va lucra timp de o lună de zile la o instalaţie artistică pe o temă socială actuală, transformând astfel containerul în studio de lucru. Următoarea lună, containerul va putea fi vizitat de publicul larg, după un orar prestabilit.

Număr de vizualizări :1091


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro