Norman Manea în dialog cu Antonio Muñoz Molina

oct. 3rd, 2010 | By | Category: Eveniment

Luni, 4 octombrie 2010, scriitorul român Norman Manea va discuta cu scriitorul spaniol  Antonio Muñoz Molina, în cadrul unui turneu spaniol organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid. Această întâlnire dintre cei doi scriitori, reprezintă evenimentul principal din cadrul turnelui, ce va avea loc la ora 19.00, la Circulo de Lectores, una dintre cele mai frumoase săli din Madrid. Programul mai cuprinde evenimente în Madrid și în Granada, unde Norman Manea este invitat să susțină conferințe.

Întâlnirea dintre Norman Manea și Antonio Muñoz Molina de pe 4 octombrie 2010, organizată de ICR Madrid, este considerată unul dintre evenimentele culturale ale toamnei madrilene. Cei doi vor discuta liber, fără moderator – un fel de interviu reciproc, între doi mari scriitori care au multe în comun. La eveniment sunt aşteptate aproximativ 200 de persoane. Antonio Muñoz Molina este unul dintre cei mai importanți scriitori spanioli ai momentului, autor a numeroase volume de proză și eseistică, semnatarul unui articol săptămânal foarte citit în suplimentul Babelia al ziarului El País. Romanul său “La Noche de los tiempos” (Noaptea istoriei), povestea unui intelectual prins între tragediile politice ale secolului XX, are toate șansele să devină cel mai mare succes al acestui an în zona literaturii de calitate.

Tot la Madrid, Norman Manea se va întâlni cu jurnaliști, în dimineața zilei de 4 octombrie 2010, și cu scriitori spanioli, pe 8 octombrie 2010, la mese rotunde organizate de ICR Madrid, Editura Tusquets și Casa Sefarad-Israel. Va fi prezentată cartea publicată de Tusquets anul acesta, “El Té de Proust”, o colecțíe de proze ce reia volumul “Octombrie, ora opt” apărut în România în 1981, și se va discuta despre marile teme pe care le abordează literatura lui Norman Manea, despre Holocaust, dictatură și exil. În Granada, scriitorul va conferenția chiar la începerea anului universitar și va participa la un interviu cu public, realizat de Ioana Gruia.

Norman Manea este în acest moment probabil cel mai cunoscut scriitor român în Spania. Are deja cinci volume publicate, toate în traducerea lui Joaquín Garrigós (cel mai recent în colaborare cu Susana Vasquez) și editate la una dintre cele mai prestigioase edituri spaniole, Tusquets. Despre Norman Manea s-a scris și se scrie în cele mai importante publicații, nume mari ale literaturii spaniole cunoscându-i cărțíle și considerându-l unul dintre cei mai importanțí scriitori europeni. Norman Manea a fost finalist al Premiului Principe de Asturias anul trecut, unul dintre premiile cele mai râvnite de scriitorii din toată lumea.

Detalii despre programul turneului pot fi accesate de pe pagina web:

www.icr.ro/madrid/e-v-e-n-i-m-e-n-t-e/literatura-scriitorul-norman-manea-in-spania.html

Număr de vizualizări :1801


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro