Edoardo Bennato, în concert la ArCuB

oct. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 21 octombrie 2010, ora 21:00, la sala ArCub (strada Batişte nr. 14, Bucureşti) are loc concertul susţinut de Edoardo Bennato şi formaţia sa (Giuseppe Scarpato – chitară, Raffaele Lopez – clapă, Roberto Perrone – percuţie). Evenimentul este organizat de Ambasada Italiei la Bucureşti în parteneriat cu ArCuBCentrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, şi sprijinul Enel.

Muzician complet, instrumentist, solist vocal, textier şi compozitor, Edoardo Bennato vine pentru prima oară în România într-un concert cu influenţe blues, rock’n’roll şi folk. Artistul s-a remarcat pe scena muzicală încă de la debutul său din anul 1966. În scurt timp a devenit unul dintre compozitorii cei mai apreciaţi în Italia, versurile cântecelor sale fiind citite în şcoli. În anul 1990 a înregistrat în duet cu Gianna Nannini “Un’estate italiana” (sau „Notti magiche”), imnul Campionatului Mondial de Fotbal din Italia. Acesta a fost cel mai bine vândut single în Italia în anul respectiv. Cel mai recent album al său „Le vie del rock sono infinite” (2010), a fost anunţat cu ocazia prezenţei sale la Festivalul Sanremo din acest an şi cuprinde singelul „È lei”, câştigător al premiului Mogol pentru cele mai bune versuri.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :1085


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro