Concertul Ansamblului „Turicum”, la Iaşi

oct. 6th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 7 octombrie 2010, ora 20:00, în Aula „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Central Universitare din Iaşi are loc concertul „Muzica descoperitorilor”, al Ansamblului „Turicum”.

Concertul Ansamblului „Turicum” se înscrie în politica Centrului Cultural Francez de a ghida publicul român în descoperirea unor noi forme artistice.
Turicum” porneşte adesea în revelarea comorilor uitate ale literaturii muzicale. Preferă să cânte în formaţie de cameră pentru a-şi oferi posibilitatea de a lucra asupra modului de interpretare, respectând supleţea liniei muzicale, aşa cum era ea în secolul al XVII-lea.

Ansamblul „Turicum” pune accentul pe o interpretare care valorizează linia muzicală „dolcezza”  şi dramatismul limbii, fie că este în italiană, ibero-americană, germană, fie că vorbim despre o muzică cunoscută sau despre una pe cale de a fi descoperită

Număr de vizualizări :1251


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro