Biografia lui „Ludovic al XIV-lea” de Max Gallo

oct. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura ALL a apărut „Ludovic al XIV-lea” de Max Gallo, ce cuprinde volumele “Regele Soare” şiIarna marelui rege”, apărute în colecţia “Biografii celebre”.

14 mai 1643: Ludovic cel dăruit de Dumnezeu, în vârstă de cinci ani, este proclamat rege al Franţei, Ludovic al XIV-lea. Acest rege-copil are un fire inflexibilă. Confruntat cu Fronda prinţilor, îşi făureşte principii care vor rămâne statornice pentru totdeauna. Regele trebuie să fie puternic. Să fie întruparea puterii. Să ştie să asculte. Dar, înainte de toate, să fie în stare să poruncească.

Max Gallo ne ajută să pătrundem în intimitatea acestui monarh de un mare curaj fizic şi intelectual. Acest seducător, căruia nu-i rezista nicio femeie, va rămâne credincios fiecăreia în parte. Acest bărbat este sensibil la artele frumoase şi pasionat de dans. Lumea lui Ludovic al XIV-lea se dezvăluie cu tainele Curţii şi jocurile mondene, singurătatea celui care guvernează în ciuda mulţimii care îl înconjoară permanent, rănile unui bărbat care vede cum moartea îi seceră pe cei pe care îi iubeşte. Este un Ludovic al XIV-lea tangibil şi extrem de uman, pe care ni-l dezvăluie Max Gallo.

Max Gallo s-a născut în 1930 la Nisa, şi este autorul a peste o sută de cărţi, romane şi studii istorice. A vândut mai mult de 1 milion de exemplare din biografia lui Napoleon, şi este membru al Academiei Franceze.

Număr de vizualizări :1926


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro