Agatha Christie revine cu “O supradoză de moarte” şi “Triunghiul etern” la Editura RAO

oct. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura RAO au apărut două noi volume semnate de Agatha Christie, cu ocazia a 120 de ani de la naşterea autoarei, “O supradoză de moarte” şi “Triunghiul etern”, în colecţia “Hercule Poirot”. Volumul “O supradoză de moarte” a apărut în traducerea Ralucăi Matiş, iar “Triunghiul etern” în traducerea Ionelei Chirilă.

Cărţile Agathei Christie publicate de Editura RAO sunt structurate pe două serii – “Hercule Poirot” şi “Miss Marple”. Detectivul belgian a apărut ca personaj principal în 33 de romane şi în 54 de nuvele, iar MissMarple, în 36 de scrieri. Ambele personaje, atipice şi extrem de inteligente, au devenit celebre în întreaga lume prin măiestria cu care rezolvă întotdeauna cele mai dificile cazuri, în cele mai neobişnuite împrejurări.

“O supradoză de moarte”

Ce motiv ar fi avut un dentist liniştit ca dr. Morley să se sinucidă? Nu avea dificultăţi cu banii, încurcături sentimentale sau probleme emoţionale. Avea însă programată o întâlnire cu Hercule Poirot, care nu este deloc convins de povestea cu sinuciderea. Prin urmare, detectivul începe să-i interogheze pe pacienţii, partenerii şi prietenii bunului doctor şi în minte începe să-i încolţească bănuiala că era probabil ca doctorulMorley să fi fost victima unui ucigaş.

Şi nu fusese primul…

Triunghiul etern

Focuri de artificii, decoruri luxoase, femei interesante cu preocupări deloc banale, gentlemeni rasaţi, cu averi impresionante şi tineri de lume, purtaţi de pasiuni şi ambiţii; sinucidere, jaf, testamente, blesteme şi… „nesuferitul“ Hercule Poirot, intrigat, ca întotdeauna, de natura umană… a celorlalţi. Pentru poliţie, totul este clar, pentru Hercule Poirot, nimic nu este atât de simplu pe cât pare. Poate că există o noapte perfectă pentru crimă, dar, există oare şi crima perfectă? În cele patru povestiri, Misterul micului diplomat, Incredibilul jaf, Oglinda mortului şi Triunghiul etern, Agatha Christie îl provoacă pe excentricul belgian la meditaţie asupra acestor crime neobişnuite.

Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan, (născută Miller; 15 septembrie 1890 – 12 ianuarie 1976), cunoscută în general ca Agatha Christie, a scris romane poliţiste, nuvele şi piese de teatru. Celebră mai ales pentru cele 80 de romane poliţiste, în principal pentru cele care au ca personaje principale pe Hercule Poirot sau pe Miss Marple, este considerată unul dintre cei mai importanţi şi inovatori autori ai genului. Alături de William Shakespeare, Christie este cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, cu peste 2 miliarde de exemplare traduse în peste 60 de limbi. În 1955, a primit Grand Master Award, cea mai înaltă distincţie din partea Mystery Writers of America. Majoritatea romanelor sale au fost ecranizate, chiar de mai multe ori, şi adaptate pentru radio şi televiziune

Număr de vizualizări :1947


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro