200 de ani de la naşterea compozitorului Robert Schumman, celebraţi de „Ensemble Contempo Paris”

oct. 23rd, 2010 | By | Category: Proiecte

Luni, 25 octombrie 2010, ora 20:00, la Fosta Fabrică de Ciocolată din Oranienstraße din Kreuzberg (Germania) are loc un concert de muzică clasică susţinut de “Ensemble Contempo Paris”. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” Berlin, împreună cu Studio Niculescu şi Societatea Româno-Germană.

Cvartetul Ensemble Contempo Paris” este compus din Mihaela Smolean (vioară), Alina Petrescu (vioară), Teodor Coman (violă), Radu Nagy (violoncel), Cristian Niculescu. În program, va fi interpretat, printre altele, Cvartetul op.47 pentru pian în mi bemol major şi Cvintetul op.44 pentru două viori, violă, violoncel şi pian de Robert Schumann.

Între 20 – 24 octombrie 2010, muzicienii participă la Festivalul Schumann – Zilele Muzicii de Cameră de la Ahrenshoop, concertul din 25 octombrie de la Berlin fiind destinat atât marcării celor 200 de ani de la naşterea compozitorului Robert Schumman, cât şi construirii bisericii ortodoxe din Berlin, pentru care vor fi donate fondurile obţinute.

Mihaela Smolean (Vioară): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. În anul 1993 a devenit membru al Orchestrei Naţionale d’Ile de France. Din anul 1996 este violonistă în Orchestre Philharmonique de Radio France. Premii naţionale şi internaţionale. Concerte ca solistă in Franţa, Spania, România. Înregistrări şi turnee în compania Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti.

Alina Petrescu (vioară): născută în 1989 la Bucureşti. Numeroase premii internaţionale şi naţionale, la concursuri precum: „Remember Enescu”, „Garabet Avachian”, „Paul Constantinescu”, „Cornelia Bronzetti”. A urmat cursuri de master cu Donald Weilerstein, Mintcho Minchev, Andreas Röhn,Cristoph Schickedanz, Server Ganiyev, Liviu Prunariu. Concerte ca solistă cu orchestra filarmonică de stat „Banatul” din Timişoara, „Gheorghe Dima” din Braşov, Orchestra Filarmonică din Iaşi, Orchestra festivalului internaţional „Tinere Talente”.

Teodor Coman (Violă): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. Premii naţionale şi internaţionale. Trăieşte la Paris din anul 1990, când a devenit solo-violist în Orchestre National d’Ile de France. Din anul 1994 este solo-violist în Orchestre National de France. A cântat ca solist în numeroase orchestre din România şi Franţa şi ca membru al formaţiilor de cameră Trio à Cordes de Paris şi Arpeggione-Quartett.

Radu Nagy (Cello): Studii la Liceul „G. Enescu“ si Academia de Muzică din Bucureşti. Trăieşte din anul 2000 la Parma unde este solo-cellist la Orchestra Simfonica di Regio Emilia di Parma. În perioada 1995-2000 a fost membru al cvartetului de corzi Lipatti, cvartet afirmat in America şi câştigător al unor concursuri internaţionale de renume, printre care de mentionat Dimitri Şostacovici String Quartet Competition, Sankt Petersburg şi Fischoff Chamber Music Competition, South Bend Indiana.

Cristian Niculescu (Pian): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. Trăieşte din anul 1992 la Berlin şi concertează în săli de concert renumite, ca de exemplu: Filarmonica din Berlin, München şi Bucureşti, Konzerthaus Berlin, casele de radio din Danemarca, Germania, România, printre altele ca solist cu Orchestrele Cleveland Chamber Symphony, Orchestra Filarmonicii „G.Enescu“ şi Orchestra Naţională Radio Bucureşti.

Număr de vizualizări :1712


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro