spot_img

200 de ani de la naşterea compozitorului Robert Schumman, celebraţi de „Ensemble Contempo Paris”

Luni, 25 octombrie 2010, ora 20:00, la Fosta Fabrică de Ciocolată din Oranienstraße din Kreuzberg (Germania) are loc un concert de muzică clasică susţinut de “Ensemble Contempo Paris”. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” Berlin, împreună cu Studio Niculescu şi Societatea Româno-Germană.

Cvartetul Ensemble Contempo Paris” este compus din Mihaela Smolean (vioară), Alina Petrescu (vioară), Teodor Coman (violă), Radu Nagy (violoncel), Cristian Niculescu. În program, va fi interpretat, printre altele, Cvartetul op.47 pentru pian în mi bemol major şi Cvintetul op.44 pentru două viori, violă, violoncel şi pian de Robert Schumann.

Între 20 – 24 octombrie 2010, muzicienii participă la Festivalul Schumann – Zilele Muzicii de Cameră de la Ahrenshoop, concertul din 25 octombrie de la Berlin fiind destinat atât marcării celor 200 de ani de la naşterea compozitorului Robert Schumman, cât şi construirii bisericii ortodoxe din Berlin, pentru care vor fi donate fondurile obţinute.

Mihaela Smolean (Vioară): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. În anul 1993 a devenit membru al Orchestrei Naţionale d’Ile de France. Din anul 1996 este violonistă în Orchestre Philharmonique de Radio France. Premii naţionale şi internaţionale. Concerte ca solistă in Franţa, Spania, România. Înregistrări şi turnee în compania Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti.

Alina Petrescu (vioară): născută în 1989 la Bucureşti. Numeroase premii internaţionale şi naţionale, la concursuri precum: „Remember Enescu”, „Garabet Avachian”, „Paul Constantinescu”, „Cornelia Bronzetti”. A urmat cursuri de master cu Donald Weilerstein, Mintcho Minchev, Andreas Röhn,Cristoph Schickedanz, Server Ganiyev, Liviu Prunariu. Concerte ca solistă cu orchestra filarmonică de stat „Banatul” din Timişoara, „Gheorghe Dima” din Braşov, Orchestra Filarmonică din Iaşi, Orchestra festivalului internaţional „Tinere Talente”.

Teodor Coman (Violă): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. Premii naţionale şi internaţionale. Trăieşte la Paris din anul 1990, când a devenit solo-violist în Orchestre National d’Ile de France. Din anul 1994 este solo-violist în Orchestre National de France. A cântat ca solist în numeroase orchestre din România şi Franţa şi ca membru al formaţiilor de cameră Trio à Cordes de Paris şi Arpeggione-Quartett.

Radu Nagy (Cello): Studii la Liceul „G. Enescu“ si Academia de Muzică din Bucureşti. Trăieşte din anul 2000 la Parma unde este solo-cellist la Orchestra Simfonica di Regio Emilia di Parma. În perioada 1995-2000 a fost membru al cvartetului de corzi Lipatti, cvartet afirmat in America şi câştigător al unor concursuri internaţionale de renume, printre care de mentionat Dimitri Şostacovici String Quartet Competition, Sankt Petersburg şi Fischoff Chamber Music Competition, South Bend Indiana.

Cristian Niculescu (Pian): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. Trăieşte din anul 1992 la Berlin şi concertează în săli de concert renumite, ca de exemplu: Filarmonica din Berlin, München şi Bucureşti, Konzerthaus Berlin, casele de radio din Danemarca, Germania, România, printre altele ca solist cu Orchestrele Cleveland Chamber Symphony, Orchestra Filarmonicii „G.Enescu“ şi Orchestra Naţională Radio Bucureşti.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508