„Livius Ciocârlie – 75”

oct. 6th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, joi, 7 octombrie 2010, ora 18:00, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti are loc evenimentul literar „Livius Ciocârlie – 75”, prilejuit de aniversarea a şaptezeci şi cinci de ani ai scriitorului Livius Ciocârlie. La eveniment vor fi discutate cele mai recente volume ale autorului: „…pe mine să nu contaţi”. Convorbiri cu Mircea Benţea” (reeditată de Editura Paralela 45 special pentru a marca evenimentul) şi “Cartea cu fleacuri”, Editura Paralela 45. Vor participa: Gabriel Dimisianu, Mircea Martin, Ion Bogdan Lefter şi Livius Ciocârlie.

”…pe mine să nu contaţi”. Convorbiri cu Mircea Benţea” (2003) este una dintre cele mai oneste şi lipsite de emfază cărţi de interviuri din toată literatura noastră. […] Livius Ciocârlie a acordat interviul său în anii din urmă. Nimeni nu l-a silit la vreo concesie. Vorbeşte despre sine în modul cel mai natural cu putinţă. Fără să-şi ridice un monument, se înţelege, dar parcă nu atât de reţinut în autoaprecieri ca altădată. Iar părerile despre cărţile proprii sau ale altora ne fac să regretăm o dată mai mult că un cititor atât de bun n-a perseverat în critică.”, a scris profesorul Nicolae Manolescu.

„Livius Ciocârlie este, probabil, cel mai original diarist din întreaga noastră literatură. Majoritatea cărţilor sale sunt, în fond, jurnale, un gen aproape la fel de proteic precum romanul, conturând imaginea unui proiect scriptural autobiografic pe termen lung, singular la noi, şi prin formulă, şi prin amploare. […] Împreună cu De la Sancho Panza la Cavalerul Tristei Figuri (2001) şi Despre bătrâneţe şi moarte în mileniul trei (2005), această Carte cu fleacuri alcătuieşte un triptic al bătrâneţii, a cărei abordare devine, în timp, tot mai directă şi mai personală.”, a scris criticul literar Marius Chivu.

Număr de vizualizări :1160


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro