“Cadenţă pentru Marş erotic” de Mariana Gorczyca, lansat la Palatul Şuţu

oct. 13th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 14 octombrie 2010, ora 18:15, la Palatul Şuţu (B-dul I.C. Brătianu nr. 2, Bucureşti) are loc lansarea volumului semnat de Mariana Gorczyca, “Cadenţă pentru Marş erotic”, Editura Limes, 2010. Va prezenta critical şi istoricul literar Ion Bogdan Lefter, precedat de un moment “dialog text-pian” al maestrului Viniciu Moroianu.

Cadenţă pentru Marş eroticeste o carte construită muzical, în cadenţa eroticului adulterin, care ordonează fraze muzicale intonate de o parte si de alta a anului 1989.

“Deasupra contextelor, asumate şi însoţite cu paşi şi cadenţe personalizate, şi a conjuncturilor, disecate scurt, cu un rictus în colţul gurii. Înarmată până în dinţi (vezi bibliografia şi notele de subsol), ştie totul, ba şi ceva pe deasupra, despre ce este literatura, cum se scrie (Cu graţie. Cu plăcere. Cu bucurie.) şi cum se citeşte ea. În plus, fapt remarcabil, căci oarecum într-o epocă de gustoase refugieri în epoci de mult apuse, n-o incomodează trecutul care bântuie în voie printre înfăţişările prezentului, ştie că adevărurile sunt mai multe şi, nu de puţine ori, remaniabile. Iar răul şi binele îşi sunt, rând pe rând, cauză şi efect unul altuia, tot aşa cum viaţa şi moartea îşi potenţează reciproc însemnătatea în orice relatare expresivă despre om.” , a scris Irina Petraş pe coperta patru a volumului.

Număr de vizualizări :1663


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro