„Colosul cu picioare de hârtie – O istorie subiectivă şi ilustrată a presei scrise din Cluj-Napoca, 1989-2010” de Tiberiu Fărcaş

oct. 24th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Comunicare.ro şi Editura Eikon a apărut volumul „Colosul cu picioare de hârtie – O istorie subiectivă şi ilustrată a presei scrise din Cluj-Napoca, 1989-2010” de Tiberiu Fărcaş. Volumul a fost documentat timp de aproape patru ani şi redactat în perioada septembrie 2009-septembrie 2010. Acesta  prezintă, în opt capitole şi anexe, o radiografie completă a domeniului presei scrise şi online din Cluj-Napoca.

Cartea conţine şi aproximativ 1000 de ilustraţii cu publicaţii din cele mai diverse, multe efemeride, jurnalişti, casete de redacţie, poze de arhivă unicat, spectaculoase, privind presa clujeană. 115 publicatii au fost panoramate în carte.

De asemenea, volumul conţine o serie de premiere, periodice care nu pot fi găsite nici măcar în bibliotecile publice, dezvaluiri de istoria presei si istorie literara, cum ar fi publicatia intr-un singur numar „Fracul” sau doua articole din presa postdecembrista clujeana a criticului de idei Adrian Marino.

„Volumul este un omagiu adus presei clujene, o imagine în oglindă a ceea ce a însemnat acest domeniu începând cu Revoluţia din 1989 până la cotidienele online din prezent. Liste cu corespondenţii presei centrale, corespondenţi de război, jurnalişti premiaţi, dar şi un capitol despre cazul Gazeta vor putea fi citite în carte, împreună cu restul paginilor dedicate tuturor publicaţiilor clujene”, a declarat Tiberiu Fărcaş.

Număr de vizualizări :1451


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro