“Zilele Filmului de Limbă Spaniolă”

oct. 1st, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 8-14 octombrie 2010, Institutul Cervantes din Bucureşti organizează “Zilele Filmului de Limbă Spaniolă”. Proiecţiile filmelor pot fi vizionate la Cinema Studio (Bd. Magheru nr. 29, Bucureşti). Deschiderea festivalului va avea loc vineri, 8 octombrie 2010, la ora 19:00, cu proiecţia filmului Liniştea de dinainte de Bach”, în regia lui Pere Portabella. Vor lua cuvântul criticul de film Magda Mihăilescu  – membru în consiliul de conducere al Uniunii Cineaştilor şi Juan Carlos Vidal, directorul Institutului Cervantes din Bucureşti.

Peliculele fac parte din Filmoteca Ministerului de Afaceri Externe şi Cooperare al Spaniei. Toate filmele sunt prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Cineaştilor din România, cu sprijinul Filmotecii Ministerului de Afaceri Externe şi Cooperare al Spaniei, cu sprijinul New Multimedia Solutions  şi FunDeal.ro.

Noua ediţie a “Zilelor Filmului de Limbă Spaniolă” prezintă de-a lungul unei săptămâni, 11 producţii cinematografice din ultimul deceniu, realizate în Spania sau America de Sud, câştigătoare a numeroase distincţii naţionale şi internaţionale, de la Premiile Goya la Premiul Criticii în cadrul Festivalului de la Cannes. Poveşti despre muzicieni de altădată, emigranţi, periferii ale marilor oraşe, suflete în căutarea dragostei neîmplinite sau copii în pragul unor experienţe limită – selecţia de pelicule din acest an trasează un tablou complex al direcţiilor cinematografice din lumea hispanofonă.

Biletele se vor pune în vânzare la Cinema Studio (Bd. Magheru 29) începând cu data de luni, 4 octombrie 2010.

Programul complet al “Zilelor Filmului de Limbă Spaniolă”  poate fi accesat de la pagina web: http://difusionelectronica.institutocervantes.es/DataCenter/EMF1/BUCAREST/filmeledoc.pdf

Număr de vizualizări :1414


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro