“Rough Aunties”, în regia lui Kim Longinotto, la MŢR

oct. 24th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 4 octombrie- 20 decembrie 2010, ora 19:00, la Studioul Horia Bernea (Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti) se desfăşoară proiectul “British Documentary/ Filme documentare britanice”. Filmele incluse în seria „British Documentary”/„Documentare Britanice” au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distincţii în cadrul festivalurilor internaţionale, printre care şi Festivalul de Film Documentar Grierson din Marea Britanie, la ediţiile din 2009 şi 2008. Astăzi, 25 octombrie 2010, ora 19:00, va fi proiectat filmul “Rough Aunties”, în regia lui Kim Longinotto, producţie 2008, distins cu Grierson British Documentary Awards în 2009.

Proiectul „British Documentary”/„Documentare Britanice”, iniţiat de British Council România, în cadrul programului „New Work New Audiences” / „Noi creaţii, un nou public”, este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara în România, prin care ne dorim să prezentăm unui public cât mai larg creaţii contemporane britanice.

Tematica filmelor este extrem de diversă – de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada războiului rece şi a anilor ’60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistică a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social şi de mediu.

“Rough Aunties” a fost distins cu Grierson British Documentary Awards în 2009, şi nominalizat pentru cel mai bun film documentar pe o temă contemporană.

Moto: „Nu există o formă mai clară de relevare a sufletului unei societăţi decât felul în care îşi tratează copiii”. Nelson Mandela

Filmul vorbeşte despre o societate a violenţei, într-o ţară cu una dintre cele mai mari rate ale criminalităţii, la nivel mondial – Africa de Sud; ne vorbeşte despre lupta de a învinge un mediu malign şi profund agresiv.

Câteva femei poartă această luptă de fiecare zi, împotriva sorţii, a pierderii şi a disperării, pentru a readuce speranţa unor copii care au fost abandonaţi, loviţi, violaţi.

Parteneri media: Radio Guerilla, 24Fun, Observator Cultural, Cultura, HotNews, WebPR, Port.ro, www.calendarevenimente.ro. Metropotam.ro.

Mai multe informatii gasiti pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/british-documentary-rom.html sau pe http://www.britishcouncil.org/ro/romania-projects-british-documentary.htm

Număr de vizualizări :2158


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro