“Poemele secretarei” de Ştefania Mihalache, lansat la Braşov

oct. 26th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 27 octombrie 2010, ora 17:00, în Mansarda Casei Băiulescu (Bd. Eroilor nr 33, Braşov) se va lansa romanul “Poemele secretarei” de Ştefania Mihalache, Editura Cartea Românească. Vor prezenta: Caius Dobrescu, Adrian Lăcătuş, Georgeta Moarcăs. Evenimentul are loc în cadrul „Serilor Facultăţii de Litere” (Universitatea Transilvania din Braşov). Evenimentul este organizat de editura Cartea Românească,  Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania, Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” şi Libris prin Librăria „Şt. O. Iosif”.

„Ştefania Mihalache a scris cartea la care visează orice literat care încearcă să-şi păstreze sinele literar în lumea publicităţii, literat care se ascunde câteodată în costumul regulamentar al unei asistente drăguţe. O face cu aceeaşi fineţe din cartea ei anterioară, “Est-falia”, şi cu ceva mai multă maturitate artistică. Ştie să prepare o poveste credibilă dintr-o reţetă în care sunt bine dozate şi umorul corporatist, şi tipurile umane clasice ale „domeniului”, şi introspecţia personajului care ţine cu dinţii de propriul lui domeniu interior. ”, a scris Luminiţa Marcu.

Ştefania Mihalache (n. 15 august 1978, Braşov) este absolventă a Facultăţii de Litere, Universitatea Transilvania, Braşov. Master în studii de gen şi cultură, Universitatea Central-Europeană, Budapesta, cu teza “Narratives of Masculinity. Negotiating the Border in Bram Stoker’s Dracula”. Debutează în volumul colectiv “Junii 03”, Antologia tinerilor prozatori braşoveni, editat de revista Interval, 2003. În anul 2004, debutează editorial cu volumul “Est-falia”, Editura Paralela 45. Romanul este nominalizat la Marile Premii Prometheus, ediţia a IV-a, categoria Opera Prima. A publicat proză şi recenzii în revistele: Pana mea, Vatra, Observator Cultural, Time Out. În prezent este colaborator la Dilemateca şi Noua literatură. A lucrat ca scenaristă la MediaPro Pictures, Bucureşti. Din octombrie 2009 este doctorandă a Facultăţii de Litere, Universitatea Bucureşti, cu o teză pe tema copilăriei în proza de după 1989, coordonată de prof.dr. Eugen Negrici.

Număr de vizualizări :1512


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro