“În ce constă un succes terapeutic şi cum se obţine?”

oct. 2nd, 2010 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Trei, în colecţia “Psihologie-Psihoterapie, a apărut volumul “101 succese terapeutice. Depăşirea transferului şi a rezistenţei în psihoterapie” de Gerald Schoenewolf, în traducerea Dianei Dumitru.

Volumul oferă un răspuns la întrebări precum “În ce constă un succes terapeutic şi cum se obţine?” Pornind de la 101 situaţii clinice reale, autorul explorează seria de intervenţii terapeutice reuşite, aflate la dispoziţia terapeutului în fiecare dintre fazele psihoterapiei, explicând ce intervenţie ar funcţiona cel mai bine pentru anumite tipuri de personalitate, când trebuie aplicate, şi de ce se dovedesc a avea succes. În plus, conturează portrete vii atât ale pacienţilor, cât şi ale terapeuţilor, astfel încât cititorul să-i poată înţelege nu doar ca pe nişte entităţi clinice, dar şi ca pe fiinţe umane. Scrisă într-un limbaj accesibil, cartea este destinată psihologilor care activează în toate ramurile consilierii şi psihoterapiei, precum şi celor interesaţi să afle cum funcţionează terapia.

Gerald Schoenewolf este profesor de psihologie la New York Institute of Technology, Hunter College şi Borough of Manhattan Community College. A publicat peste 20 de cărţi, printre care The Art of Hating, Counterresistance: The Therapist Interference with the Therapeutic Process, Turning Points in Analytic Therapy şi 101 greşeli în psihoterapie. Contratransfer şi contrarezistenţă în psihoterapie (scrisă împreună cu R. Robertiello), apărută la Editura Trei.

Număr de vizualizări :1505


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro