“Am să te sufoc, dragă oraş”, o antologie a poeziei sibiene tinere

oct. 18th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Astăzi, 19 octombrie 2010, ora 18:00, la Centrul Cultural Habitus (Sibiu) se va lansa o antologie a poeţilor tineri sibieni, intitulată “Am să te sufoc, dragă oraş”, apărută la Editura InfoArtMedia, cu ajutorul Centrului Cultural Interetnic Transilvania.

Respectivii poeţi tineri din Sibiu sunt Rita Chirian, Mihai Curtean, Dan Herciu, Daniela Popa şi Radu Vancu. Prefaţa a fost semnată de Dragoş Varga. Titlul antologiei este preluat din versurile Ritei Chirian.

“În afară de poeme din a treia mea carte, „camiku”, am ales şi nişte texte nepublicate (pe care le voi introduce în ediţia a doua). În plus, câteva fragmente dintr-un lung poem în proză/eseu/epistolă/roman în versuri sau ce-o fi chestia pe care am scris-o de curând şi care se cheamă „flux”. Bineînţeles că textele alese nu mai sunt reprezentative pentru mine-cel-de-acum, pentru că între scriere şi orice fel de publicare întotdeauna se scurge mult timp, însă ne-am obişnuit şi ne resemnăm. Habar n-am ce impact va avea antologia asupra lumii literare, asupra Sibiului sau asupra noastră (autorii din ea), pentru că scriem destul de diferit unii de alţii.”, a declarat Mihai Curtean pentru AgenţiadeCarte.ro.

Totodată, cu această ocazie se vor lansa şi cele mai recente numere ale Revistei Transilvania, respectiv numerele 7,8 şi 9/ 2010.

Număr de vizualizări :1972


One Comment to ““Am să te sufoc, dragă oraş”, o antologie a poeziei sibiene tinere”

  1. mihai curtean spune:

    precizez că editor/îngrijitor al antologiei e radu vancu. ar fi fost mai potrivit ca el să vorbească despre întreaga antologie. în contextu de mai sus, unii pot înţelege că mă refer la toată antologia, evidenţiind, dintr-un orgoliu gonflat, doar partea cu textele mele. am răspuns doar întrebărilor adresate mie de „agenţia de carte”, crezând că se vor regăsi aici şi răspunsurile celorlalţi autori…

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro