“…isme: să înţelegem moda” de Mairi Mackenzie

oct. 10th, 2010 | By | Category: Eveniment

La Editura RAO a apărut volumul “…isme: să înţelegem moda” de Mairi Mackenzie, traducător Carmen Olivia Birsăşteanu.

Mairi MacKenzie este lector de studii culturale şi istorice la London College of Fashion. A scris şi predate cursuri despre epocile modei, din perioada modernă timpurie până în ziua de azi, şi a organizat numeroase expoziţii.

Seria „…ISME“ este o serie de ghiduri ilustrate, pline de informaţii, care vă prezintă cele mai importante tendinţe şi mişcări care au conturat evoluţia picturii, arhitecturii, modei şi a religiilor. Scrise concis, cărţile beneficiază de un format compact, organizând informaţiile cronologic şi combinând ilustraţiile, diagramele şi fotografiile, pentru a scoate în evidenţă legăturile dintre personalităţile cheie şi termenii definitorii pentru fiecare domeniu abordat.

Această carte se constituie într-un ghid ilustrat al curentelor sau …ismelor care au modelat moda occidentală din secolul al XVII-lea până în prezent. Curentele cuprind perioade diverse, de la rococo şi romantism, trecând prin orientalism, dandy-ism, prerafaelism, modernism, hollywoodism, minimalism şi glam, la grunge şi utilitarism. Este modul ideal de a ne familiarize cu fascinanta lume a modei, mai ales cu curentele secolulului XX şi ale începutului de secol XXI. Fiecare curent este prezentat pe două pagini, în care acesta este descris pe scurt; ne este prezentată o listă de designeri cheie care au activat în cadrul acelui curent; o listă de cuvinte-cheie asociate cu el; o definiţie; una sau două fotografii cu ţinute reprezentative; sugestii privind locul în care puteţi vedea exemple de ţinute aparţinând curentului respective, şi o listă de alte curente care au caracteristici similare sau opuse.

Per total, aceasta este o carte de referinţă, obligatorie pentru cei interesaţi de modă şi de curentele acesteia.

Număr de vizualizări :1464


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro