Un bărbat urmăreşte o femeie la mall!

sept. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 18 septembrie 2010, ora 19:00, la fostul cinema Glendale din Moldova Mall Iaşi, continuă programul CineFAN, parte integrantă a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi, cu proiecţia filmelor tânărului regizor Paul Manolescu, printre care „Casă de Piatră”, „Bune dimineţi”, dar şi “Un bărbat urmăreşte o femeie”, un film-colaj la care a contribuit. Publicul poate intercaţiona cu regizorul, scenaristul şi producătorul Paul Manolescu, prezent la eveniment. Totodată, de la ora 21:00, va începe Retrospectiva IIFF 2009, fiind proiectat filmul câştigător al Trofeului IIFF 2009 – The Messenger”, regizat de Oren Moverman, cu Woody Harrelson şi Ben Foster în distribuţie.

Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (2007), Paul Manolescu a câştigat  Premiul pentru “Cel mai bun film din Europa Centrală şi de Est” – Karlovy Vary – Fresh Film Fest, Cehia, cu scurt metrajul „Casă de piatră” (2006).

Cu o experienţă bogată acumulată prin realizarea de spoturi publicitare, videoclipuri, campanii video personalizate, dar şi prin lucrul ca asistent-regie la filme de lung metraj cunoscute („Legături bolnăvicioase”, regia Tudor Giurgiu, producător Libra Film), scurt-metrajele sale vor fi o încântare pentru CineFANI.

Cel mai recent film al său este “Un bărbat urmăreşte o femeie” (2008), un film-colaj la care a contribuit alături de alţi şase tineri regizori români. Deşi unite ca temă, cele şapte scurt-metraje sunt diferenţiate ca realizare: fiecare regizor celebrează în stilul său misterul feminin văzut prin ochii unui bărbat. Din distribuţie fac parte: Dan Astileanu, Mădălina Ghiţescu, Tania Popa, Karren Wallet, Cosmin Selesi, Dana Cavaleru.

După proiecţia filmelor sale, Paul Manolescu va rămâne să răspundă întrebărilor CineFANILOR, iar de la ora 21.00, va începe Retrospectiva IIFF 2009 (www.iasifilmfest.ro), şi va fi

proiectat filmul câştigător al Trofeului IIFF 2009 – „The Messenger”, regizat de Oren Moverman, cu Woody Harrelson şi Ben Foster în distribuţie.

Asociaţia Română de Film Independent şi Capricorn&Capricorn Productions, sprijiniţi de Moldova Mall şi de Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, au iniţiat a doua ediţie a Programului CineFAN (www.cinefan.ro) pentru a suplini lipsa oricărei modalităţi de educaţie cinematografică – indiferent de forma de învăţământ, pentru a promova filmul românesc şi tinerii creatori, pentru a readuce firescul gestului de a merge la cinema.

Număr de vizualizări :1954


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro