Solo-show Marieta Chirulescu, la Kunsthalle Basel

sept. 20th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 25 septembrie – 14 noiembrie 2010, ora 19:00, la Oberlichtsaal, Kunsthalle Basel (Steinenberg 7, Basel, Elveţia), are loc expoziţia artistei Marieta Chirulescu. Expoziţia este deschisă publicului în perioada 25 septembrie- 14 noiembrie 2010. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul ICR “Titu Maiorescu” din Berlin. Curatorul expoziţiei este Adam Szymczyk – director al Kunsthalle Basel.

Aceast solo show Marieta Chirulescu este a treia expoziţie a unui artist român în acest spaţiu, după Dan Perjovschi (2007) şi Daniel Knorr (2009).

Considerată a fi una dintre cele mai promiţătoare artiste contemporane române, Marieta Chirulescu deţine un spectru foarte variat al exprimărilor artistice, incluzând desenul, pictura, printmaking-ul, colaje (realizate mecanic sau digital). În centru se află chestionarea operei de artă/a imaginii şi a semnificaţiei ei în contextul actual. Este vorba despre aşa numite “Byproducts” ale picturii sau despre procese automate de reproducere: despre greşeli, neregularităţi, cauzate de ea însăşi sau de software. Abstracte la prima vedere, lucrările învăluite de mister ale Marietei Chirulescu păstrează spaţii de rezonanţă cu lumea reală, cu propria biografie, cu istoria artei în general.

Marieta Chirulescu (născută în 1974 la Sibiu, trăieşte şi lucrează la Berlin) a absolvit Academia de Arte Plastice din Nürnberg. Bursieră a Kunstfonds Bonn.

Număr de vizualizări :1217


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro