„Oglan. Navigând spre Labrador” de Ion Teleianu

sept. 9th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

„Oglan. Navigând spre Labrador” de Ion Teleianu (Editura Vremea), este un roman autobiografic scris de un fost bucătar ce a lucrat pe vasele româneşti de pescuit, dar şi la Athenee Palace. Autorul povesteşte nenumărate întâmplări hazlii petrecute pe vas, farsele puse la cale de marinari, păţanii din copilăria şi adolescenţa unui gorjan.

„Tocmai atunci, nava noastră a ridicat ancora şi contra-curentul a făcut ca prova să rămână pe poziţie, iar pupa să înceapă să se mişte (probabil că şi timonierul a ambalat motorul). Deodată, într-un minut, nava noastră a ajuns să stea perpendicular pe linia de înaintare a navei englezeşti. Noroc că ei au observat, că de nu, intrau în noi cu prova şi ne loveau chiar la hala maşinilor, ceea ce ar fi însemnat scufundarea noastră imediată. Cum acea navă era petrolier, scânteile provocate de impact ar fi declanşat şi incendiu pe ambele nave. Ei au reuşit să frâneze şi să ia cât au putut banda stângă, făcând un ruliu la limita înclinaţiei de avarie. Navele s-au pupat pur şi simplu, scrâşniturile scoţându-ne pe toţi pe punte, să vedem ce se întâmpla.”, a scris Ion Teleianu.

Număr de vizualizări :1285


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro