Motor: “Din dragoste cu cele mai bune intenţii” în regia lui Adrian Sitaru

sept. 9th, 2010 | By | Category: Eveniment

Ieri, 9 septembrie 2010, au început filmările pentru pelicula “Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, cel mai nou lungmetraj scris şi regizat de Adrian Sitaru. Filmul este o coproducţie România-Ungaria şi este produs de Hi Film Productions (România), 4 Proof Films (România) şi Cor Leonis Films Ltd. (Ungaria).

“Din dragoste cu cele mai bune intenţii” a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes şi a obţinut  finanţări din partea Centrului Naţional al Cinematografiei România, Eurimages, SEE Network, TVR,  HBO România.

Filmările se vor desfăşura timp de patru săptămâni în Miercurea Ciuc şi Bucureşti.

„Din dragoste, cu cele mai bune intenţii” este povestea lui Alex (în vârstă de 35 de ani), un tip de succes, cu destulă incredere în el, sociabil,  atâta vreme cât are ultimul cuvânt. Cel mai important lucru pentru el e să deţină controlul. În ochii celorlalţi apare ca un personaj simpatic, dar nervos. La un moment dat, Alex primeşte un telefon de la tatăl său anunţându-l ca mama a avut un accident cerebral. Speriat, ia primul tren din Bucureşti către oraşelul unde locuieşte mama. Începe să dea telefoane tuturor prietenilor doctori, care i-ar putea explica mai pe larg cum e cu boala mamei, aflând astfel că medicul care se ocupă deja de ea nu e cel mai potrivit. Aşa că se hotărăşte s-o aducă într-un spital mai mare, singura problemă fiind că doctorul e un prieten de familie, drept pentru care va trebui să-l convingă şi pe tatăl său.

Din distribuţia filmului fac parte actorii: Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, Marian Râlea.

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său „Valuri” a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea „Leopards of Tomorrow”, la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut-„Pescuit sportiv” a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi Marele Premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs.

Număr de vizualizări :1392


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro