Maxim Dumitraş expune la Timişoara

sept. 16th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 16 septembrie 2010, ora 18:00, la Muzeul de Artă din Timişoara are loc vernisajul expoziţiei semnate de maestrul Maxim Dumitraş, „Absenţe încercuite”. Expoziţia este deschisă în perioada 16 septembrie- 16 octombrie 2010, şi poate fi vizitată zilnic între orele 10-18:00 (lunea închis).

Expoziţia cuprinde peste 120 de lucrări de sculptură, pictură şi desen. Titlul expoziţiei „Absenţe încercuite” este dat de unul din ciclurile de sculptură ale artistului.

Expoziţia va fi prezentată de Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă din Timişoara, şi de criticul de artă Pavel Şuşară. Vernisajul se încheie cu prezentarea albumului „De la natură la sens”, editat de Charmides şi Eikon, album ce surprinde traseul urmat de Maxim Dumitraş în 30 de ani de creaţie, şi care reuneşte toate marile cicluri sculpturale care, de-a lungul anilor l-au obsedat pe artist.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă din Timişoara, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş, Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi.

Număr de vizualizări :1003


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro