Maşini, cărţi şi fotografii de epocă la Târgul Anticarilor de la Obor

sept. 30th, 2010 | By | Category: Postcard

Iubitorii de antichităţi sau de alte „nimicuri” ce păstrează parfumul aparte al altor vremuri sunt aşteptaţi începând de astăzi, 1 octombrie 2010, de la ora 10.00, la cea de-a XII-a ediţie a Târgului Anticarilor organizat de Primăria Sectorului 2 în parcul Obor şi la parterul acestei instituţii. Târgul este deschis în perioada 1- 3 octombrie 2010. Totodată, astăzi se lansează volumul „Templul brâncuşian al iubirii” scris de Nina Stănculescu, Editura Universalia.

Una din atracţiile deosebite ale Târgului este parada maşinilor de epocă ai căror proprietari au ales să staţioneze pentru trei zile în faţa Primăriei Sectorului 2 pentru a da posibilitate vizitatorilor să le admire îndeaproape sau să se fotografieze cu bijuteriile pe patru roţi.

Anticarii români îşi dau întâlnire în sectorul 2 pentru a dovedi că obiectele de valoare şi de calitate răzbat trecerii timpului şi oricăror probleme financiare, dovedindu-şi mereu inegalabila atractivitate şi sfidând criza economică mondială.

În prima zi a Târgului, vineri, 1 octombrie 2010, de la ora 17.00, în sala Pache Protopopescu de la parterul Primăriei Sectorului 2, va avea loc un eveniment cultural deosebit: lansarea cărţii „Templul brâncuşian al iubirii” scrisă de Nina Stănculescu, Editura Universalia. Prezintă editorul Doina Uricariu, alături de criticul de artă Pavel Şuşară, de scriitorii Ana Blandiana şi Romulus Rusan.

În cele trei zile ale Târgului, până duminică, 3 octombrie 2010, între orele 10.00 – 18.00,  iubitorii de antichităţi, vor putea vizita cele aproximativ 100 corturi amenajate pe aleile Parcului Obor şi alte 10 standuri din incinta Primăriei Sectorului 2. Cu toţii vor avea ocazia să negocieze achiziţionarea diverselor obiecte de artă, cărţi, fotografii, mobilier de epocă, costume vechi, numismatică, bijuterii, numeroase alte mărunţişuri fermecătoare.

Oaspeţii Târgului, deopotrivă cumpărători sau doar iubitori de frumos, vor avea şansa redescoperirii unei lumi speciale, plină de parfum aparte, în refrenele muzicii de altă dată, cântată cu multă pasiune de celebrii înaintaşi Jean Mascopol, Zavaidoc, Titi Botez sau  Maria Tănase.

Modelele maşinilor preferate de preşedintele S.U.A., J.F. Kennedy şi de Elvis Presley, vor participa sâmbătă, 2 octombrie 2010, la un circuit bucureştean

Două maşini exclusiviste, de lux, Lincoln şi Cadillac, preferate de cel mai iubit preşedinte american – J.F. Kennedy şi de cel mai renumit star rock – Elvis Presley, vor participa pe data de 2 octombrie 2010, de la ora 11.00, alături de alte exponate la fel de valoroase, la un circuit cu totul special, al maşinilor de epocă ce va lega Primăria Sectorului 2 de Piaţa Obor.

Primarul Neculai Onţanu va conduce ineditul convoi care va pleca din Târgul Anticarilor până la noua Piaţă Obor, gest simbolic menit să facă un arc peste timp, pentru a reaminti celor prezenţi de Oborul de altădată, important punct de comerţ şi de desfăşurare a unor evenimente ce au reunit mii de bucureşteni.

Cele şapte autovehicule parcate în faţa Primăriei Sectorului 2 sunt un Lincoln Continental din anul 1963 – modelul maşinii de suflet a preşedintelui american J. F. Kennedy, similară celei cu care se deplasa în călătoriile oficiale şi identică cu cea în care şi-a pierdut viaţa în atentatul din 1963 din Dallas, un Cadillac Fleedwood din anul 1961, model similar cu cele două exemplare deţinut de regele rock and roll-ului, Elvis  Presley, un Cadillac Deville din anul 1965, un Ford A model Speedster din anul 1912, un Ford T din anul 1914, o Volgă din anul 1968 – modelul preferat al liderilor comunişti, şi o Dacia 1100 din anul 1969.

Număr de vizualizări :1902


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro