Târgul Gaudeamus Carte Şcolară

sept. 17th, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 18-28 septembrie 2010, Radio România organizează cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, în Foaierul Sălii de Concerte a Radio România (str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64, Bucureşti). Evenimentul este organizat în colaborare cu Uniunea Editorilor din România, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Târgul Gaudeamus Carte Şcolară face parte din ProgramulLectura”, proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat din anul 1994 de Radio România, având ca principal obiectiv susţinerea culturii scrise din ţara noastră.


Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc sâmbătă, 18 septembrie 2010, ora 12.00. Programul de vizitare a târgului este de luni – vineri, între orele 10.00 şi 19.00, sâmbătă, între orele 10.00 şi 16.00, iar duminică, între orele 10.00 şi 14.00.

Timp de 12 zile, Foaierul Sălii de Concerte a Radio România (str. G-ral Berthelot nr. 60 – 64) se va transforma într-un spaţiu dedicat celor mai tineri şi mai receptivi cititori. Alături de oferta aproape completă de manuale şi auxiliare aprobate de Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar 2010 – 2011 şi de lucrările cuprinse în bibliografia şcolară de literatură română şi universală, Târgul Gaudeamus Carte Şcolară va aduce în faţa publicului numeroase surprize în măsură să încurajeze sau să trezească apetitul pentru lectură şi pentru activităţi în colectiv ale juniorilor. Astfel, oferta ediţiei include cele mai recente apariţii editoriale pentru copii şi adolescenţi, cărţi educative într-un format extrem de atractiv pentru toate vârstele, jocuri instructive interactive în măsură să le stimuleze creativitatea şi o gamă largă de materiale didactice, utile studiului individual şi în clasă.

Deschiderea anului şcolar, moment aşteptat cu mai multă sau mai puţină nerăbdare, rămâne probabil evenimentul numărul unu al lunii septembrie, un reper al programului de toamnă pentru elevi, părinţi şi cadre didactice, marcat ca atare de Radio România prin intermediul Târgului Gaudeamus Carte Şcolară. Astfel, cei care nu şi-au încheiat încă pregătirile pentru noul an şcolar şi sunt interesaţi să achiziţioneze manualele proaspăt recomandate şi să se informeze în legătură cu ultimele noutăţi din domeniu, sunt aşteptaţi la încă o sesiune de documentare şi cumpărături la Târgul Gaudeamus Carte Şcolară.

Număr de vizualizări :1133


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro