Festivalul şi Concursul Internaţional de Caricatură de la Haifa

sept. 21st, 2010 | By | Category: Eveniment

În perioada 21 septembrie – 2 octombrie 2010, la Haifa se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului şi Concursului Internaţional de Caricatură de la Haifa.

El reprezintă singurul eveniment de acest gen din Israel,şi reunește sub titlul „Minte sănătoasă în corp sănătos”, lucrări realizate de caricaturiști din întreaga lume. Expoziția poate fi vizionată pe tot parcursul festivalului la Haifa Auditorium (b-dul Hanassi nr.138), zilnic între orele 12.00 – 22.00.
Cu sprijinul Institutului Cultural Român din Tel Aviv, din juriul din acest an face parte și dl. Cristian Topan, președintele Asociației Caricaturiștilor din România.
Festivitatea de premiere va avea loc în data de 27 septembrie 2010, ora18.00, în prezența primarului orașului Haifa, dl. Yona Yahav.
În completarea Festivalului, în perioada 16 – 30 septembrie 2010, la Centrul pentru Artă Castra din Haifa (Str. Fileman nr.8) va avea loc o expoziție de caricatură din Israel, România și Republica Cehă, organizată de Primăria Haifa în colaborare Centrul pentru Artă Castra în colaborare cu Asociația Pictorilor și Sculptorilor din Haifa și Asociația Caricaturiștilor Pencom. Din România va fi prezentată o selecție reprezentativă de lucrări semnate de 31 de caricaturiști români. În cadrul expoziției, în data de 28 septembrie orele 17.30, va avea loc un eveniment special dedicat invitaților Cristian Topan (România) și Jiri Silva (Republica Cehă). Cei doi artiști vor vorbi publicului despre creația lor și vor oferi demonstrații de lucru.
În acelaşi timp cu festivalul de caricatură are loc și Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, la care Institutul Cultural Român este de asemenea unul dintre partenerii tradiționali.

Număr de vizualizări :1237


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro