Expoziţie de pictură şi colaj ,,Dialoguri” de Carmen Poenaru, la hotelul Hilton-Athenee Palace

sept. 7th, 2010 | By | Category: Eveniment

Astăzi, 8 septembrie 2010, ora 18:00, la hotelul Hilton-Athenee Palace din Bucureşti, Galeria Golden Art organizează vernisajul expoziţiei de pictură şi colaj ,,Dialoguri”, a artistei Carmen Poenaru.

Absolventă a Academiei de Artă ,,I Andreescu ” din Cluj, artista are o activitate expoziţională foarte bogată, al cărei rezultat au fost cateva distincţii importante ce i s-au acordat, dintre care amintim Bursa Aschberg, în 1996, şi Premiul pentru cea mai bună activitate artistică acordat de UAP, în 2001.

După câteva expoziţii personale, inedite prin tematica şi abordare, Carmen Poenaru propune pentru simezele Hotelului Athenee Palace-Hilton, o temă inspirată şi din spaţiul ce o va găzdui – Dialoguri. Spaţiu destinat afacerilor şi întâlnirilor – lobby-ul, spaţiu de trecere, în care oameni şi cuvinte rămân într-o memorie a locului vor primi acum şi dialogurile plastice ale artistei.

“DIALOGURI”  este poveste, confruntare şi redefinire personală în dialog. Este amprenta întâmplărilor prin care trecem şi, filtrată, o oferim interlocutorilor noştri. Pe simeză vom întâlni mai multe universuri paralele, reunite sub semnul dialogului. Cel dintâi este dialogul mijloacelor plastice din compoziţiile abstracte. Suprafeţele colorate, scriitura fină a desenului îl poartă pe spectator în lumi ce se află sub semnul ludicului. Dintre suprafeţele de culoare apar semne sau personaje sugerate, grăbite, parcă, să se întoarcă în lumea lor.

Un alt dialog poate fi descoperit în colajele de mici dimensiuni prezentate în expoziţie. Portrete alăturate simbolurilor din diverse culturi, cu accente de culoare ce potenţează simplitatea alb-negru a desenului, compun mici spaţii compoziţionale de mare preţiozitate. Sunt dialoguri între simboluri, între frânturi de culturi diverse… între concret şi abstract.

Cromatica este caldă, mijloacele de expresie variate, scriitura fină a desenului contrastează cu pensulaţia expresivă; de la acrylic pe pânză, la colaj şi grafică pe hârtie manuală, artista se desfăşoară cu virtuozitate şi farmecă prin ineditul jocului plastic propus.

Număr de vizualizări :1528


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro