Antologia de autor “Poienile luminii” de Ieremia Lenghel

sept. 8th, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura Dacia XXI propune cititorilor antologia de autor “Poienile luminii” de Ieremia Lenghel, volum apărut în colecţia “Scriitorii la ei acasă”.

“Ieremia Lenghel scrie o poezie în buna tradiţie a poeţilor medici, din stirpea atât de rară a lui Vasile Voiculescu, în care există un echilibru constant între substanţa acesteia şi formă. Însă ceea ce particularizează această poezie este încărcătura sa aspru emoţională, ce ţine de psihologia locului natal, de un Maramureş fabulos şi imprevizibil (poetul s-a născut la Boiu Mare). Versurile sunt mici fişe clinice ale unor stări emoţionale intense, surprinse în ţâşnirea lor autentică de trăire, configurând un spaţiu liric particularizat şi peren.”, a scris pe coperta patru a volumului, Ion Vădan.

Număr de vizualizări :1379


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro