A treia stagiune muzicală ICRL, cu ansamblul Ars Nova

sept. 22nd, 2010 | By | Category: Eveniment

În data de 25 septembrie 2010, ora 21:00, în amfiteatrul Institutului Cultural Român Franco-Portughez, ansamblul Ars Nova participă la Festivalul Música Viva 2010.

“Geometria” ansamblului e foarte flexibilă, în funcţie de muzica interpretată, pornind de la dimensiunea unui grup cameral, până la o orchestră de cameră. Ansamblul colaborează frecvent cu cântăreţi, solişti, dansatori, în intenţia de a-şi lărgi repertoriul. De-a lungul a peste 40 de ani de activitate, Ars Nova şi-a demonstrat capacitatea unei performanţe spectaculare şi a dobândit o reală recunoaştere, atât în România, cât şi în străinătate. Au prezentat peste 200 de prime audiţii ale compozitorilor români şi străini, multe din ele dedicate special ansamblului. Activitatea lor concertantă e impresionantă: performanţe în toată România, repetate participări la cele mai importante evenimente.

Ansamblul Ars Nova de Cluj a fost fondat în 1968 din iniţiativa lui Cornel Ţăranu, cunoscut compozitor şi dirijor. Membrii ansamblului sunt profesori de nivel înalt sau membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania. Au fost prezenţi la Festivalul Enescu – Bucureşti, Toamna Muzicală Clujeană sau Săptămâna Muzicii Noi, precum şi la numeroase concerte în străinătate- Londra, Paris, Bruxelles, Berlin, Mannheim, Passau, München, Viena, Geneva, Zagreb, Budapesta, Bremen, Varşovia etc. Ansamblul a înregistrat pentru mai multe case de discuri, ca Electrecord Bucureşti, Attacca Amsterdam, Hungaroton Budapesta. Ansamblul a colaborat cu celebri solişti Daniel Kientzi, Pierre Yves-Artaud, Barrie Webb şi alţii, prezentând şi opere de cameră (Stroe, Brumariu, Ţăranu) sau colaborând cu dansatori, actori sau cu elemente vizuale şi electronice.

Număr de vizualizări :4761


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro