120 de ani de la naşterea Agathei Christie, celebraţi la RAO

sept. 1st, 2010 | By | Category: Agenda de carte

Editura RAO aduce un omagiu “reginei crimei”, Agatha Christie, publicând o carte document, “Agatha Christie. Jurnalul secret” de John Curran, în traducerea Adrianei Bădescu.

Jurnalul prezintă cele mai importante aspecte ale modului în care autoarea îşi schiţa notele şi ciornele ce au stat la baza nenumăratelor cărţi, piese şi povestiri care au înregistrat un uriaş succes de-a lungul anilor. Agatha Christie a lăsat în urma sa o operă ce s-a vândut în 2 miliarde de exemplare în întreaga lume, bestseller-uri publicate de-a lungul a 55 de ani de carieră.

“Agatha Christie. Jurnalul secret” deconspiră intrigi, titluri şi personaje alternative, scene abandonate sau chiar planuri pentru cărţi pe care autoarea nu a mai reuşit să le scrie. Investigaţia lui John Curran scoate la iveală materiale nepublicate, inclusiv două povestiri cu Hercule Poirot. În anul 1955, autoarea a primit Grand Master Award, cea mai înaltă distincţie din partea Mystery Writers of America. Alături de William Shakespeare, Christie este cel mai bine vândut autor al tuturor timpurilor, cărţile sale fiind traduse în peste 60 de limbi.

Număr de vizualizări :1835


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro