“Dicţionarul lui Lempriere” de Lawrence Norfolk

sept. 20th, 2010 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Nemira, în colecţia “Babel”,  va apărea volumul Dicţionarul lui Lempriere” de Lawrence Norfolk.

“La începutul secolului al XVIII-lea, un grup de negustori şi de aristrocraţi britanici îndrăzneţi înfiinţează Compania Indiilor de Răsărit, inaugurând o epocă de speculaţii financiare multinaţionale. În Franţa, asediul englezilor asupra oraşului La Rochelle se încheie cu un adevărat masacru. După mai bine de un secol şi jumătate, în ajunul Revoluţiei Franceze, John Lemprière publică în 1788 faimosul său dicţionar de mitologie clasică.

Conexiunile dintre aceste trei evenimente aparent disparate, sunt dezvăluite în universul fascinant al ficţiunii lui Norfolk, plin de intrigi labirintice, crime şi cele mai fine detalii istorice.

„O operă magistrală […]. În acelaşi timp roman de aventuri, intrigă poliţistă, thriller politic şi meditaţie culturală.”, a scris“Times Litterary Supplement”.

„Eluziv, aluziv şi deosebit de erudit, romanul de debut al lui Norfolk va fi un deliciu pentru fanii lui Umberto Eco sau John Fowles.”, a scris “Library Journal”.

Număr de vizualizări :1453


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro